Web Analytics Made Easy - Statcounter

علی رضا عظیم زاده دکترای زمین شناسی و محقق در استان هرمزگان ظهر امروز در گفت‌وگو با خبرنگارفارس در بندرعباس اظهارکرد: پس از سه زلزله مهیب بامداد شنبه 11 تیرماه در منطقه مهران شهرستان بندرلنگه درغرب هرمزگان، تاکنون بیش از 120 پس لرزه در منطقه رخ داده است.

به گفته وی، سازمان زمین شناسی موظف است که در زمان وقوع رخدادهای بزرگ، ارزیابی دقیقی از وضعیت گسل‌های منطقه را انجام داده و یافته‌های بدست آمده را منتشر کند تا برآوردهای اصولی و قابل اتکا برای رفتار شناسی گسل‌ها در اختیار داشته باشیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

این دکترای زمین شناسی خاطرنشان کرد: نگاهی به مناطق زلزله زده و میزان و نوع خسارات وارد شده مبین آن است که توجه به مقاوم سازی در فرآیندهای ساخت و ساز و نیز اصول استحکام بنا حتی دروضعیت حداقلی می‌تواند در بقای سازه‌ها پس از وقوع زلزله‌های حتی مهیب‌تر بسیار موثر باشد.

عظیم زاده همچنین با اشاره به پراکندگی میزان خسارات در منطقه مهران شهرستان بندرلنگه و اثرپذیری بیش از28روستا از زلزله‌های بامدادشنبه در بخش  مهران شهرستان بندرلنگه، عمده  خسارات رخ داده در زلزله بامداد شنبه را ناشی از استمرار زلزله‌ها به فاصله حدود دوساعت از زلزله مهیب اول ارزیابی کرد  و بیان داشت: زلزله اول سبب آسیب‌های عمقی به بناها شده و دو زلزله پس از آن، خانه‌ها را به شدت فروریخته است.

وی تأکید کرد: 3 زلزله مهیب دربامداد شنبه سبب شده تا عملا خانه‌ سالمی در حدود 10  روستا در منطقه مهران بخش بندرلنگه باقی نماند اما درهمین روستاها نیز سازه‌هایی که حداقل توجهی به اصول ساخت و ساز ایمن داشته‌اند، همچنان سر پا هستند و ضرورت دارد تا در بازسازی منازل مردم، نظارت لازم بر رعایت اصول ساخت وساز اعمال شود.

این دکترای زمین شناسی تصریح کرد: پس لرزه‌ها ممکن است تا هفته‌ها پس از زلزله‌های اصلی و درشدت‌های کمتر از 4ریشتر ادامه داشته باشند و محدوده زمانی خاصی برای تداوم پس لرزه‌ها متصور نیست و گاه ممکن است تا  چندین  ماه هنوز پس لرزه‌ها تداوم پیداکنند اما اکنون وضعیت منطقه با توجه به استقرار مردم در کانکس و چادر، شرایطی ایمنی دارد.

به گزارش فارس، بامداد شنبه 11 تیرماه 1401 سه زلزله مهیب بالای 6 ریشتر در بخش مهران شهرستان بندرلنگه رخ داد که 5 کشته و 111 زخمی بجای گذاشت.

گفت‌وگو: فهیمه شمسی

انتهای پیام/3728

 

منبع: فارس

کلیدواژه: زلزله هرمزگان زمین شناس وقوع پس لرزه مهران بندرلنگه زلزله در سایه خوش مهران شهرستان بندرلنگه منطقه مهران زمین شناسی زلزله مهیب زلزله ها پس لرزه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۵۳۳۲۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شمار قربانیان سیل مهیب در کنیا از مرز ۲۲۵ نفر گذشت

به گزارش «تابناک» به نقل از ایرنا از خبرگزاری تاس، بر اساس این بیانیه، سیل‌های یک ماهه اخیر در کنیا باعث تخریب خانه‌ها، جاده‌ها و پل‌های زیادی در این کشور شده و بیش از ۲۱۰ هزار نفر را آواره کرده است.

همچنین منطقه حفاظت شده ملی «ماسای مارا» که یک جاذبه گردشگری در غرب کنیا است و سالانه ده‌ها هزار نفر از گردشگران خارجی را راهی این کشور می‌کند به دلیل وقوع سیل و طغیان رودخانه تلک دچار آب گرفتگی شده و در پی آن گردشگران در هتل‌های خود محبوس و ارتباط‌ آنها با دیگر مناطق قطع شده است.

به نوشته خبرگزاری تاس، پدیده اقلیمی ال نینو که کارشناسان از آن به عنوان عامل بارش‌های شدید اخیر در شرق قاره آفریقا نام می‌برند، سایر کشورهای آفریقای شرقی را نیز تحت تأثیر قرار داده است.

در کشور تانزانیا ۱۵۵ نفر بر اثر سیل و رانش زمین جان خود را از دست داده‌اند و در کشورهای اوگاندا و بوروندی هم تلفات و ویرانی قابل توجهی رخ داده است.

دیگر خبرها

  • آبگیری بیش از ۸۰۰ هزارمتر مکعب از سازه‌های آبخیزداری درمیان
  • شمار قربانیان سیل مهیب در کنیا از مرز ۲۲۵ نفر گذشت
  • کشف احشام قاچاق در بندرلنگه
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • قطع‌نامه‌ای در حوزه تاب‌آوری و مدیریت بحران برای مسئولان تدوین می شود
  • جنگ و زلزله؛ بلایایی که تاب‌آوری کشورها را به‌خطرمی‌اندازند
  • راهکارهای مقابله با زلزله تهران در نهمین کنفرانس زلزله‌شناسی
  • ورود تیم‌های ارزیاب به مناطق سیل زده خراسان جنوبی از امروز
  • زلزله خوزستان را لرزاند
  • نجات ١٠ گردشگر در منطقه تفریحی غار زینگان