Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه سلامت خبرگزاری فارس-محمد تاجیک:در بامداد پنجم دی ماه 1382 هنوز شب به طور کامل خود را تحویل روز نداده بود و عقربه های  ساعت زمان ۵ و ۲۶ دقیقه و ۲۶ ثانیه،صبح را روایت می کرد که زمین لرزه‌ای به قدرت ۶.۶ ریشتر بم را با چنان شدتی تکان داد که امواج آن تا ۲۰۰ کیلومتری نیز محسوس بود. 

بله؛ امروز پنجم دی یادآور خسارت‌بارترین زمین ‌لرزه‌ ایران در قرن حاضر است که در شهر بم رخ داد و در تقویم رسمی کشور به عنوان روز ملی ایمنی در برابر زلزله نامگذاری شده‌ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این روز فرصتی برای توجه جدی و بیش از پیش به راهکارهای کاهش اثرات آسیب‌ها و بلایای طبیعی است.روزی که باید به موضوع مهم مواجهه با بلایای طبیعی به ویژه زلزله نگاه خاص و با امعان نظری افزون تر داشته باشیم.

 42 هزار نفر قربانی زلزله بم

جمعیت بم هنگام زلزله سال ۱۳۸۲ حدود یکصد هزار نفر تخمین زده می‌شد.طبق آخرین آمار رسمی، زمین‌لرزه بم ۴۲ هزار قربانی، ۵۰ هزار مجروح و بیش از یک صد هزار بی‌خانمان به جای گذاشت. 

در اثر این حادثه، ۹۰ درصد از سازه‌های شهر بم به کلی تخریب شدند. ارگ بم که با ۲۵۰۰ سال قدمت بزرگترین سازه‌ گلی جهان بود و میراث گرانبهای تاریخی به شمار می‌رفت، به کلی ویران شد.

زلزله چیست؟

زلزله هرگونه لرزش ناگهانی زمین ناشی از عبور امواج لرزه‌ای از میان سنگ‌های زمین است. امواج لرزه‌ای یا زلزله هنگامی تولید می‌شوند که شکلی از انرژی ذخیره شده در پوسته زمین به طور ناگهانی آزاد شود. معمولاً وقتی توده‌های سنگی که در حال فشار بر روی یکدیگر هستند می‌شکنند و لغزش می‌کنند، زمین لرزه رخ می‌دهد.

سالانه حدود 50 هزار زمین لرزه بزرگ و ویرانگر در کل کره زمین رخ می‌دهد. از این تعداد زلزله‌های سالانه، حدوداً ۱۰۰ زلزله در سال اگر مرکزشان نزدیک به مناطق مسکونی باشد، خسارات قابل توجهی ایجاد می‌کنند.

زمین لرزه‌های بسیار بزرگ، با خسارات بسیار زیاد به طور متوسط حدود یک بار در سال رخ می‌دهند. قرن‌های طولانی است که این زمین لرزه‌ها مسئولیت جان باختن انسان‌های زیاد و خسارات جبران ناپذیری در مکان‌های مختلف را بر عهده دارند.

علل ایجاد زمین لرزه‌ها چیست؟

زمین لرزه‌های مهم زمین عمدتاً در کمربندهای منطبق بر لبه‌های کناری صفحات تکتونیکی رخ می‌دهند. مهمترین کمربند زلزله کمربند اقیانوس آرام است که بسیاری از مناطق ساحلی پرجمعیت اطراف اقیانوس آرام مانند نیوزیلند، گینه نو، ژاپن، جزایر آلئوتی، آلاسکا و سواحل غربی شمال و جنوب آمریکا را تحت تاثیر قرار می‌دهد.

گسیختگی گسل از کانون زلزله آغاز می‌شود؛ نقطه‌ای که در بسیاری از موارد نزدیک به ۵ تا ۱۵ کیلومتر زیر سطح زمین است. گسیختگی در یک یا هر دو جهت بر روی صفحه گسل انتشار می‌یابد تا اینکه توسط یک مانع متوقف یا کند شود.

شدت و قدرت یک زلزله چگونه محاسبه می‌شود؟

شدت لرزش زلزله به طور قابل توجهی در مناطق مختلف متفاوت است. از آنجا که طیف وسیعی از اثرات قابل مشاهده را نمی‌توان به صورت کمی بیان کرد، قدرت تکان دادن زمین لرزه یا زلزله معمولاً با اشاره به مقیاس‌های شدت که تأثیرات را از نظر کیفی توصیف می‌کنند، تخمین زده می‌شود.

گسل‌های بزرگ ایران خطری بزرگ برای شهرهاست. این جمله شاید این روزها به‌کرات منعکس‌شده باشد اما سوال اینجاست که به‌راستی گسل‌های بزرگ ایران در کجا واقع‌شده‌اند و یا اینکه در شهر و یا منطقه‌ای که زندگی می‌کنیم، تا چه حد امنیت‌های زلزله‌شناسی رعایت شده و یا به تعبیر عامیانه‌تر آن آیا خانه‌هایمان روی گسل‌های بزرگ ایران قرار گرفته است.

بنای 10 شهر بزرگ ایران بر روی گسل‌های بزرگ زلزله‌خیز/مهم‌ترین شهرهای ایران روی بزرگ‌ترین گسل‌ها

بر اساس اعلام مرکز آمار کشور در سال ۹۴، مهم‌ترین شهرهای ایران شامل تهران با حدود ۸.۹ میلیون جمعیت، مشهد با حدود ۲.۹ میلیون، اصفهان با ۲ میلیون، کرج با حدود ۲ میلیون، تبریز با ۱.۹ میلیون، شیراز با ۱.۸ میلیون، اهواز با ۱.۴ میلیون، قم با ۱.۳ میلیون، کرمانشاه با ۱.۱ میلیون و ارومیه با حدود ۹۰۰ هزار نفر جمعیت هستند.

25 میلیون نفر در خط مقدم زلزله

 با یک حساب سرانگشتی به‌ خوبی می‌توان دریافت که حدود ۱۵.۳ میلیون نفر از جمعیت ایران در داخل ۱۰ شهر اول ایران زندگی می‌کنند. از طرف دیگر برآورد می‌شود که حدود ۹.۹ میلیون نفر در حاشیه همین ۱۰ شهر اول ساکن هستند و بنابراین جمعیتی بالغ‌بر ۲۵ میلیون نفر در داخل و حومه ۱۰ شهر اول ایران زندگی می‌کنند.

*سامانه گسلی زاگرس بزرگترین گسل ایران

بنا بر اعلام پژوهشکده لرزه‌نگاری کشور، مبنی بر تقسیم بندی گسل‌های بزرگ ایران،" سامانه گسلی زاگرس از مرز ایران و عراق یعنی مریوان آغاز می‌شود و تا شمال بندرعباس به طول مجموع هزار کیلومتر کشیده شده است که این سامانه گسلی، طولانی‌ترین سامانه گسلی ایران شناخته می‌شود؛ ضمن اینکه گسل مکران طولانی ترین گسل ایران است.

بزرگترین زلزله‌های 50 سال اخیر در ایران

زمین لرزه بوئین زهرا نیز با شدت 7.2 ریشتر و 10000 کشته در سال 1341 به وقوع پیوست.

زلزله طبس با شدت 7.7 ریشتر در سال 1357، 19 و 600کشته و تخریب 16 روستا را به دنبال داشت.

رودبار و منجیل در سال 1369 با شدت 7.4 ریشتر لرزید که 35000 نفر کشته به همراه داشت.

بم هم در سال 1382 با قدرت 5/6 ریشتر با خاک یکسان شد که 41000 نفر در اثر آن جان باختند.

زرند هم در سال 1383 با شدت 4/6 ریشتر لرزید و 612 نفر در آن کشته شدند و 10 روستا تخریب شد.

زلزله اهر و ورزقان در سال ۱۳۹۱ با شدت6.2 ریشتر و 250 کشته و بیش از 2000 مجروح برجا گذاشت.

 27 مرداد 93 زلزله‌ای به قدرت 6.1 بخش‌هایی از ایلام در غرب ایران را لرزاند که خوشبختانه تلفات جانی به همراه نداشت اما خسارات زیادی به دنبال داشت.

در سال 1347 نیز زمین لرزه‌ای به بزرگی 7.4 ریشتر دشت بیاض را لرزاند که منجر به کشته شدن 10 هزار و500 نفر و تخریب 61 روستا شد.

 در سال 1351 منطقه قیر با زمین لرزه 6.9 ریشتری لرزید و 4000 نفر را به کام مرگ برد.
 
در سال 1356 خورگو با 7 ریشتر لرزید که در آن 128 نفر کشته شدند.

در سال 1358 هم قائن با شدت 7.1 ریشتر لرزید که در اثر آن 130 نفر جان باختند.
 
در سال 1360 سیرچ با شدت 7.4 ریشتر به لرزه درآمد و 1300 نفر کشته شدند و 85 درصد شهر هم تخریب شد.
 
بیرجند هم در سال 1376 با شدت 7.3 ریشتر لرزید و 1500 نفر کشته بر جای گذاشت.
 
در سال 1381  آوج در اثر زمین لرزه با خسارات زیاد در شهر و روستاها روبه رو شد. شدت زلزله آوج 6.6 ریشتر بود.  
 
زلزله بعدی در سال 1383 در فیروزآباد با شدت 6.3 ریشتر آمد که منجر به ریزش کوه و خسارات شد.
 زلزله بروجرد در فروردین سال 85 به قدرت 6.1 ریشتر که حدود 70 نفر کشته بر جای گذاشت.

۲۱ آبان ماه سال ۱۳۹۶ بود که زلزله ای به وسعت ۷.۳ ریشتر، مناطق مختلفی از غرب کشور را تحت تاثیر خود قرار داد.

زلزله‌ای که کانون آن ازگله و سرپل ذهاب بود و درپی آن دست‌کم ۶۲۰ نفر جان خود را از دست داده و خانه‌ها و منازل شهری و روستایی بسیاری در غرب کشور از بین رفت.

آخرین مورد زلزله، زلزله ۶.۳ ریشتری عصر یکشنبه ۲۳ آبان سال جاری با کانون شهرستان لاف در استان هرمزگان بود که یک کشته بر جای گذاشت.

اعظم محمدی، کارشناس مسئول گروه مدیریت خطر بلایای معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی گفت: در فاجعه هولناک زلزله بم ارگ استوار بم، فرش زمین شد و تعداد بی‌شماری از هموطنان عزیزمان جان باختند.

وی با اشاره به پیامدهای این حادثه ناگوار، خاطرنشان کرد: تبعات ناگوار آن حادثه دلخراش هنوز بازماندگان فاجعه را آزار می دهد. قطعا زلزله بم یکی از تلخ‌ترین سوانح تاریخ معاصر و روزی فراموش نشدنی در خاطره مشترک ایرانیان است.

محمدی بلایای طبیعی را رویدادهای خطرناک و فاجعه آمیزی برشمرد که اغلب اوقات زیان‌های جانی و مالی فراوانی برجای می‌گذارند تا آنجا که گاهی سبب بروز آسیب‌های جدی و موجب از هم پاشیدگی نظام‌های اجتماعی می‌شوند.

خسارت 300 میلیارد دلاری جهان در اثر بلایای طبیعی

وی با اشاره به اینکه خسارات اقتصادی ناشی از زلزله، طوفان، سیل و سونامی سالانه ۳۰۰-۲۵۰ میلیارد دلار است،گفت: این خسارات تا سال ۲۰۳۰ به ۴۱۵ بیلیون دلار خواهد رسید؛ در حالی که شش میلیارد هزینه کردن در راستای پیشگیری، کاهش آسیب و آمادگی می‌تواند ۳۶۰ میلیارد دلار کاهش هزینه به دنبال داشته باشد.

ایران جزو 10 کشور بلاخیز و ششمین کشور زلزله خیز

این کارشناس مسئول گروه مدیریت خطر بلایای افزود: ایران جزو ۱۰کشور بلاخیز، ششمین کشور زلزله‌ خیز و چهارمین کشور سیل‌خیز در جهان است.

وی خاطرنشان کرد: در آغاز قرن ۲۲، جهان شاهد بلایای عظیمی چون طوفان عظیم کاترینا، سونامی آسیای جنوب شرقی، زلزله بم و پاندمی کرونا و دهها حادثه مشابه بزرگ و کوچک بوده است.

پیش بینی زلزله و راه‌های مقابله ناکافی است

محمدی بیان داشت: حوادث مذکور این حقیقت را به جهانیان گوشزد می‌کند که پیش‌بینی‌ها و چاره اندیشی‌ها و راه‌های مقابله و سازش با این بلایا نارسا و ناکافی است و تنها شمار اندکی از ملل دنیا دانش، فن و هنر مدیریت و مهار این گونه بلایا را فرا گرفته و به کار می‌بندند.

این کارشناس بلایای طبیعی گفت: "پاندمی کرونا " بدترین فاجعه قرن ۲۱ به ما آموخت، تنها با همکاری همه جانبه همه دستگاه‌های اجرایی و محلی با مردم در کاهش ریسک، محکوم به تکرار اشتباهات گذشته نخواهیم بود و مانع مرگ تعداد زیادی از افراد و خسارات سنگین به نظام سلامت و رفاه اقتصادی و اجتماعی خواهیم شد.

راهکارهای طلایی برای مواجهه با زلزله

وی با اشاره به راهکارهای کاربردی و موثر در پیشگیری و تقابل منطقی با بلایای طبیعی و انسان ساخت، گفت: برقراری سیستم هشدار سریع، اخطار‌های به موقع جوی، ارزیابی نقاط خطر و اقدامات کاهش آسیب پذیری، ارتقای سطح دانش و مهارت عمومی و تخصصی و تقویت نیروی انسانی متخصص از جمله راهکارهای مذکور است.

محمدی با بیان این مطلب که تاب‌آوری جامعه برای آمادگی در برابر مخاطرات با آموزش‌های هدفمند تحقق می‌یابد، افزود: برنامه ارزیابی و آموزش خانوار در برابر بلایا در همین راستا در تمامی سطوح حوزه بهداشت نظام سلامت در حال اجرا است و آموزش‌های لازم در واحدهای بهداشتی تابعه در اختیار مردم قرار می‌گیرد.

وی گفت: پنجم دی ماه فرصتی برای توجه جدی و بیش از پیش به راهکارهای کاهش اثرات آسیب ها و بلایای طبیعی است. ما با تلاش در راستای ارتقای آمادگی عمومی جامعه و کاهش آسیب‌پذیری جانی، مالی و عملکردی در برابر بلایای طبیعی در این امر مهم همگام شده‌ایم و با بزرگداشت این روز برای جهانی بدون حادثه قدم برخواهیم داشت. 

دقت کنیم! زلزله و بروز آن در نقاط مختلف جهان و به ویژه کشورمان امری اجتناب ناپذیر بوده و هیچ زمان نمی‌توانیم راه شکل گیری آن را مسدود کنیم اما می‌توانیم با تدبیر صحیح و نظارت بر ساخت و سازها، آموزش مداوم چگونگی مواجهه با زلزله از سطح مدارس تا منازل و جامعه و مدیریت به هنگام در ارائه خدمات امدادی به مردم در روزهای بحرانی و زمان بروز این بلیه طبیعی خسارات مادی و معنوی آن را به حداقل برسانیم.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: زلزله بم راه مقابله با زلزله ایران ششمین کشور زلزله خیز محمد تاجیک گسل های بزرگ ایران بلایای طبیعی زمین لرزه ها سامانه گسلی ریشتر لرزید میلیون نفر جای گذاشت زلزله بم ۹ میلیون نفر کشته لرزه ای گسل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۹۹۱۲۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

روایتی کامل از شب حمله ایران به اسراییل

به نام خدا

حجة الاسلام سید محمود نبویان نماینده منتخب مردم تهران در دوره دوازدهم مجلس شورای اسلامی ، پس از پاسخ جمهوری اسلامی ایران به رژیم صهیونیستی  که با شلیک دهها پهپاد و موشک انجام شد، در حضور جمعی از مردم ، سخنرانی مهمی در باره چگونگی اتخاذ سیاست ایران در برابر اسرائیل برای پاسخگویی به این رژیم و هماهنگی بین دستگاه ها و موسسات سیاست خارجی و نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایراد نموده است.

فایل صوتی سخنرانی آقای نبویان توسط علی منتظری از خبرنگاران فعال در حوزه رسانه های خارجی و عضو تحریریه و نویسنده سایت تحلیلی لبنانی ( www.180post.com ) پیاده و ابتدا به زبان عربی در این سایت ، روز گذشته منتشر شد ( تحت عنوان : أول رواية ايرانية كاملة ل " ليلة الصواريخ و المسيرات "  - اولين روايت كامل ايران از شب موشك ها و پهپادها ) که بازدیدکننده بسیار زیادی در فضای مجازی و شبکه های اجتماعی کشورهای عربی و دیگر کشورها داشته است. متن کامل این سخنرانی از سوی علی منتظری در اختیار ما قرار گرفته است که نظر به اهمیت آن ، به صورت کامل منتشر می گردد. آنچه در ادامه می اید متن کامل سخنرانی سید محمود نبویان در باره چگونگی پاسخ ایران به اسرائیل می باشد که در فاصله زمانی 26 تا 31 فروردین ماه ایراد شده است.   

 

روایت کامل سید محمود نبویان از چگونگی هماهنگی ها و اجرای عملیات "وعده صادق ":

امروز میخواهم در مورد عملیات نظامی ایران علیه اسرائیل مقداری از مباحثی را که میشود طرح نمود، مطرح کنم.من بدون هیچ مقدمه ای من وارد بحث میشوم.

در تاریخ بیست و یکم ماه مبارک رمضان (۱۳ فروردین ۱۴۰۳ (۱ آوریل ۲۰۲۴ میلادی ) این ترور  ناجوانمردانه ی اسرائیل در خاک ما  انجام شد (کنسولگری ایران در دمشق) و به تعبیر دقیق مقام معظم رهبری ، تروری که  در کنسولگری ایران در دمشق  انجام شد ، به منزله ی خاک ما محسوب می شود ، این حمله صورت میگیرد و سردار زاهدی  ، سردار رحیمی و جمعی از نیروهای سپاه پاسداران به شهادت میرسند . طبق ماده پنجاه و یک منشور ملل متحد که متنش را قرائت می کنم ،  این حق طبیعی ما است که ما می توانیم به مهاجم پاسخ دهیم ، و مقام معظم رهبری هم به زیبایی این را بیان کردند که ما می توانیم به مهاجم پاسخ دهیم نه آنکه فقط دفاع کنیم و دشمن در واقع اشتباه کرد که به جایی حمله کرد که قوانین بین المللی به ما این حق را میدهد که نه فقط از خود دفاع کنیم که می توانیم به دشمن حمله کنیم و پاسخ دهیم.

 من ماده پنجاه و یک منشور ملل متحد را که نشان می دهد کار ما قانونی بود را برای شما میخوانم . ماده پنجاه و یک منشور ملل متحد می گوید :

" در صورت حمله ی مسلحانه علیه یک عضو سازمان ملل متحد ، تا زمانی که شورای امنیت اقدامات لازم را برای حفظ سلح و امنیت بین المللی به عمل آورد ، هیچ یک از مقررات این منشور به حق ذاتی دفاع مشروع انفرادی یا دسته جمعی اعضاء لطمه ای وارد نخواهد کرد . اعضاء باید اقداماتی را که در اعمال این حق دفاع از خود ،به عمل می آورند فوری به شورای امنیت گزارش دهند .این اقدامات به هیچ وجه در اختیار و مسئولیتی که شورای امنیت طبق این منشور دارد و به موجب آن برای حفظ و اعاده سلح و امنیت بین المللی در هر موقع که ضروری تشخیص دهد اقدام لازم به عمل خواهد آورد ،تأثیری نخواهد داشت."

(((   النص بالعربي ،،،  المادة 51 : ليس في هذا الميثاق ما يضعف أو ينتقص الحق الطبيعي للدول، فرادى أو جماعات، في الدفاع عن أنفسهم إذا اعتدت قوة مسلحة على أحد أعضاء "الأمم المتحدة" وذلك إلى أن يتخذ مجلس الأمن التدابير اللازمة لحفظ السلم والأمن الدولي، والتدابير التي اتخذها الأعضاء استعمالاً لحق الدفاع عن النفس تبلغ إلى المجلس فورا، ولا تؤثر تلك التدابير بأي حال فيما للمجلس - بمقتضى سلطته ومسؤولياته المستمرة من أحكام هذا الميثاق - من الحق في أن يتخذ في أي وقت ما يرى ضرورة لاتخاذه من الأعمال لحفظ السلم والأمن الدولي أو إعادته إلى نصابه. ))))

در این متن فقط یک نکته وجود دارد و آن این است که اقداماتی که اعضا برای اجرای حق دفاع مشروع به عمل می اورند  را باید فورا به شورای امنیت سازمان ملل اطلاع بدهند و البته ایران این اطلاع رسانی را به عمل آورد و سپس دو ساعت بعد از این حمله ، شورای عالی امنیت ملی  کشور ، وارد جلسه شد و تصمیم جدی گرفت که حتما به این حمله اسرائیل پاسخ داده شود اما در عین حال شورای امنیت ملی ایران ده روزی را فرصت داد تا روند کار دیپلماسی نیز کامل شده و نیروهای مسلح ایران نیز فرصت داشته باشند تا در طی این مدت ، برنامه خود برای پاسخگویی به حمله اسرائیل را آماده کنند . در این جا لازم است به روند کار دیپلماتیک ایران اشاره خاصی کنم ، گر چه به برنامه نظامی نیز اشاره خواهم کرد .

 

اولین اقدام ما در بخش دیپلماسی این بود که موضوع را رسما به شورای امنیت سازمان ملل گزارش و اعلام کردیم ،در این جا باید اشاره کنم که تشکیلات دیپلماتیک ایران تحت رهبری فرماندهی واحد مقام معظم رهبری و فرمانده کل قوای مسلح ایران ، بسیار دقیق و منسجم و بسیار عالی کارها را پیگیری کرد.   در بخش دیپلماسی ایران از هر ظرفیتی که در سطح بین الملل بود استفاده کرد ، اگر چه ما می دانستیم که شواری امنیت سازمان ملل کاری نخواهد کرد با این حال اولین مراجعه رسمی ایران ، اعلام و شکایت به شورای امنیت سازمان ملل بود زیرا لازم بود که به شکل رسمی در این شورا ثبت شود که ما مورد تجاوز یک دشمن خارجی قرار گرفته ایم و به خاک ما تجاوز شده و این حق ما است که ما ازخود دفاع کرده و به متجاوز پاسخ دهیم . و لذا ایران خواستار تشکیل جلسه شورای امنیت سازمان ملل شد و ما چون عضو این شورا نبودیم نمی توانستیم مستقیم در خواست تشکیل جلسه بدهیم.

به همین دلیل ایران با چند تن از اعضای شورای امنیت سازمان ملل صحبت کرد تا آنها خواستار تشکیل جلسه شوند. ایران موضوع را با روسیه ، چین و الجزایر در میان گذاشت و همه آنها قبول کردند تا جلسه شورای امنیت برگزار شود و در این میان روسیه زودتر اقدام کرد تا جلسه تشکیل شود . من نمی دانم طرح این موضوع درست است یا نه ، اما ایران نامه ای را یا بیانیه ای را به دولت روسیه ارائه کرد و دولت روسیه همان را در شورای امنیت سازمان ملل بیان کرد اما متاسفانه  امریکا ، المان ، انگلستان و فرانسه نگذاشتند تا شورای امنیت بیانیه مشترک صادر کند و آنها جلوی محکومیت اسرائیل در شورای امنیت را گرفتند . لذا ایران سفرای خودش را در تمام کشورها فعال کرد و این پیام را به همه کشورها رساندیم که ایران حق دفاع از خود در برابر حمله اسرائیل را دارد و تاکید شد که ایران حق پاسخ به متجاوز را به صورت قانونی دارد . 

به خاطر همین فشارهای دیپلماتیک ایران بود که اسرائیل اعلام کرد که ما یک مکان دیپلماتیک را هدف قرارنداده ایم بلکه یک مکان نظامی را هدف گرفته ایم و افراد کشته شده نظامی بودند نه دیپلماتیک .  و البته اسرائیل در اقناع جهان در این زمینه به دلیل فعالیت متمرکز و گسترده دیپلماتیک ایران، شکست خورد.   

چند سال پیش این ساختمان دیپلماتیک که مورد حمله اسرائیل قرار گرفت در دوران مرحوم اقای حسین شیخ الاسلام (سفیر اسبق ایران در سوریه) تقریبا 45 سال پیش تهیه شده بود و پنج طبقه داشت . فروشنده یک طبقه را برای خود نگهداشت و بقیه را به ایران فروخت و ایران از این جا به عنوان کنسولگری ، و رزیدانس (مهمانسرای دیپلماتیک) و برخی کارهای اداری و دیپلماتیک استفاده می کرد و استفاده ما ازاین ساختمان به صورت دیپلماتیک بود.  فروشنده این ساختمان چند سال پیش فوت کرده بود و متاسفانه همسر وی با یکی ازفرزندان پسرش در جریان این حمله اسرائیل شهید می شوند .

بعد از اینکه ما همه ی کشورها را از تصمیم قطعی جمهوری اسلامی ایران برای پاسخ به اسرائیل آگاه کردیم ، کشورهایی مثل امریکا ، المان ، انگلستان ،فرانسه کانادا و مصر ، همه ی این کشورها فعالیت گسترده ای کردند تا ایران را از پاسخ به اسرائیل منصرف کنند ، آنها از ایران خواستند که پاسخ ندهد و به ایران پیشنهاد دادند که هر چی می خواهی ما در اختیارت می گذاریم اما اسرائیل را هدف پاسخ نظامی خود قرار ندهید . یک سری از این کشورها که تحت هیچ شرایطی حاضر به صدور ویزا حتی برای سفرای ما نبودند ،  و برای برخی از مقامات ما حاضر نبودند ویزا صادر کنند ، در جریان این فشارها فورا ویزای این مقامات را هم صادر کردند .

در این میان آمریکا وقتی دید که ایران در تصمیمش جدی است ، پیام  تهدید آمیز به ایران فرستاد مبنی بر این که اگر شما به اسرائیل از خاک ایران حمله کنید ، ریسک حمله ما نیز به ایران بالا می رود. این داستان را با پنجاه سال پیش ایران مقایسه کنید تا استقلال ، اقتدار و قدرت سیاسی ایران را بخوبی در شرایط کنونی درک کنید . اما ایران به آمریکا پاسخ داد که ما قطعا اسرائیل را خواهیم زد و اگر شما مداخله بکنید حتما به شما هم حمله خواهیم کرد.  ما به امریکا پیام دادیم که تو هدف اولیه ما نیستی اما اگر بخواهید به دفاع از اسرائیل وارد شوید آنگاه حتما پاسخ شما را هم خواهیم داد. و چنانچه می دانید  پایگاههای های امریکا در اطراف ما خیلی زیاد هستند و ایران امکان پاسخگویی به آمریکا را هم داشت . با این حال  امریکا و سه کشور اروپایی(انگلیس ، المان و فرانسه) به ایران پیام دادند که به اسرائیل حمله نکنید. ایران دوباره جواب داد که این امر خط قرمز ایران است و از آن عقب نشینی نمی کند. آنها گفتند که حداقل اگر هم میخواهید حمله بکنید، این حمله از ایران نباشد.

 

اوضاع قبل از حمله ایران به اسرائیل اینگونه بود ، اما چرا آنها اصرار داشتند که از داخل ایران به اسرائیل حمله نشود ؟ همانطور که می دانید اسرائیل در ماه های گذشته دانشمندان هسته ای ایران مثل شهید فخری زاده را ترور کرده بود ، و اقدام به انفجار در سایت اتمی نطنز کرده بود ، و در عملیاتی که در شش ماهه اخیر در سوریه انجام داده بود 18 تن از نیروهای ما را در این کشور ترور کرده بود و به شهادت رسانده بود ، و اگر می خواستیم که هم پیمانان ما در منطقه به اسرائیل پاسخ دهند عملا دست ما رو شده بود و البته آنها این احتمال را می دانند که از طریق نیروهای مقاومت هم پیمان ما در منطقه این کار صورت گیرد .

اما این کار که مثلا حزب الله وارد میدان شود و با استفاده از موشک های اصلی خودش اسرائیل را مورد هدف قرار دهد امکان پذیر نبود، چرا که اگر این کار را می کرد ممکن بود اسرائیل بیروت را هدف قرار دهد و لذا جنگ روانی و تبلیغاتی بزرگی از سوی حامیان غرب در لبنان علیه حزب الله ایجاد شده بود .آنها میگفتند  جنگ بین ایران و اسرائیل است و چرا تو (حزب الله لبنان) خودت را وارد معرکه جنگ می کنید و این جنگ ربطی به لبنان ندارد و چرا می خواهید لبنان را به اشوب بکشید . و لذا آمریکا و سه کشور اروپایی اصرار داشتند تا ایران از داخل حمله نکند و از همپیمانانش استفاده کند تا آنها بتوانند از این امکان برای استفاده تبلیغاتی و روانی علیه حزب الله و دیگر نیروهای مقاومت در منطقه استفاده کنند تا در صورت وجود مقدمات لازم ، حزب الله لبنان و یا دیگر نیروهای مقاومت را بعدا مورد هجوم قرار دهند و دست اسرائیل برای عملیات علیه حزب الله و دیگر نیروهای مقاومت و هم پیمانان ایران را باز بگذارند. اما ایران نقشه آنها را از قبل خوانده بود . و لذا دست حزب الله برای پاسخ به اسرائیل بسته تر بود و برهمین اساس تصمیم گرفته شد تا پاسخ ایران از داخل صورت گیرد . دشمنان ما و اسرائیل تلاش داشتند تا حزب الله را در لبنان و مقاومت در یمن و جاهای دیگر را مزدور ایران اعلام کنند که هیچ اختیاری از خود ندارند در حالی که این اتهامی دروغ بود. در این جا باید از تدابیر سردار قاسم سلیمانی و مقام معظم رهبری یاد کنیم که نیروهای مقاومت را صاحب اراده و تصمیم مستقل کرده بود و نشان داد که هم پیمان های ایران در منطقه خودشان مستقل تصمیم می گیرند. لذا تصمیم حمله از داخل کشور یک تصمیم سرنوشت ساز و استراتژیک برای ایران بود.

ما به آمریکا و دیگران اعلام کردیم که خط قرمز ما این است که ایران از داخل به اسرائیل حمله می کند . شب عید فطر گذشته ، ایران همه سفرای کشورهای مختلف را جمع کرد و پیام قاطع ایران را اعلام کرد و سپس تا ساعت هشت و نیم شب ، ایران در همانروز به همه کشورهای منطقه اعلام کرد که حسن همجواری را رعایت کنند و اجازه ندهند هیچ کشوری از اسمان و مرزهای مشترک، علیه ایران استفاده کنند و ایران شفاف و محکم اعلام کرد که اگر از خاک شما امریکا بخواهد استفاده بکند قطعا بدانید که حتما پایگاه های امریکا در خاک شما را با تمام  قدرت خواهیم زد.

این پیام جدی به امریکا منتقل شد و همه فهمیدند که تصمیم ایران خیلی جدی است. اینها از ما خواستند که خویشتن داری کنیم. کشورهایی مثل امریکا ،المان انگلستان و فرانسه که خود طرفدار ظلم و نسل کشی در دنیا هستند از ما خواستند که در مقابل اسرائیل خویشتن داری کنیم ، کشورهایی که شش ماه تمام به اسرائیل بمب و موشک و همه چیز می دهند تا بر سر مردم مظلوم فلسطین در نوار غزه بریزند ، نماینده مسئول ایران در این باره به آنها همین پاسخ را داد . دیوید کامرون وزیر خارجه انگلیس شب بعد از حمله به ایران زنگ زد و گفت که من شب گذشته اصلا نخوابیدم ، حالا علت نخوابیدنش چه بود ؟ ، وی می گوید که دیشب شما بیش از سیصد پهپاد و موشک به سوی اسرائیل شلیک کردید ، مقام مسئول مربوطه ایران به کامرون پاسخ داد که  الان شش ماه است بر سر مردم فلسطین در نواز غزه بمب می ریزید و فقط شما دیشب نتوانستید بخوابید ؟

شما به وجدان دولت های غربی در دنیا نگاه کنید ، چشم خود را به روی جنایات ضد بشری در فلسطین و یمن بسته است ، همین انگلیس خبیث بود که امریکا را قانع کرد که حملات گسترده علیه یمن و مردم مظلوم یمن انجام بشود.

نکته ی مهمی که در عملیات ایران علیه اسرائیل وجود داشت ، هماهنگی ها در همه ی ابعاد بین بخش دیپلماسی ما با بخش های نظامی و بخش های رسانه ای در کشور بود. این دفعه همه بخش ها جدی وسط کار آمدند که در حوزه منافع ملی ایران ، با کسی شوخی ندارند و کارها تحت یک فرماندهی واحد پیش می رفت .

بعد از اینکه مقام معظم رهبری در نماز عید فطر در تهران فرمودند که ما  اسرائیل را حتما تنبیه خواهیم کرد ، دوباره آمریکایی ها و کشورهای غربی پیام دادند که اشکالی ندارد اما اگر میخواهید اسرائیل را بزنید ،بزنید اما حمله شما به اسرائیل خیلی شدید نباشد.

 

شما تناسب را در موضع ایران نگاه کنید ، از ابتدا پاسخ ایران رسما اعلام شد و روشن بود که اولا حتما اسرائیل را خواهد زد ، ثانیا این حمله هم مستقیم از داخل کشور خواهد بود و به هیچ وجه ایران از این موضع عقب نشینی نخواهد کرد ،  و ثالثا در جلسه شورای امنیت ملی ایران تصمیم گرفته شد که پاسخ و عملیات ایران باید بازدارنده و پرقدرت باشد.

در این میان کشور اذربایجان پیام داد که ما شنیده ایم و خبر موثق داریم که قرار است سفارت اسرائیل در شهر باکو را مورد حمله قرار دهید اما اینجا خاک آذربایجان است و شما تعرض به خاک ما نکنید.  به نظر من ، این پیام در واقع یک پیام انحرافی بود که ایران تصمیم بگیرد تا یکی از اهداف اسرائیلی را در این اطراف ایران بزند  و از زدن اسرائیل منصرف شود. اما ایران هم ، همه جوانب را در نظر گرفته بود و با دقت عمل می کرد . بنابراین در نهایت تصمیم گرفته شد که  عملیات علیه اسرائیل انجام شود اما از انجایی که درخواست ها از ایران فقط از جانب  اروپایی ها و آمریکایی ها نبود و از سوی برخی کشورهای منطقه هم درخواست هایی هم مطرح می شد لذا به صورت خیلی جدی قرار شد یک فرصت دیگر هم داده شود و ایران  از همه ظرفیت ها و و توانمندی هایش برای ایجاد اتش بس در غزه و اتش بس دایمی استفاده کند و لذا ایران پیام داد که شاید اتش بس دایمی در غزه  بتواند مشکل را حل کند. این طرف ها خیلی خوشحال شدند که مثل این که ایران نمی خواهد اسرائیل را مورد حمله قرار دهد. آنها گفتند که اگر اتش بس دایمی برقرار کنیم شما دیگر به اسرائیل حمله نمی کنید؟ ایران پاسخ داد  که به اسرائیل حتما حمله خواهیم کرد اما ممکن است که فقط از شدت حمله کاسته شود و سپس آنها پیام دادند که چند روز به ما وقت بدهید.

ایران پیام داد که اگر میخواهید دنبال کار آتش بس بروید فقط چند ساعت فرصت دارید. وزیر خارجه المان و انگلیس پیام دادند که چند روز فرصت بدهید اما ما  گفتیم چند روز فرصت ندارید. ابتدا تمام همت و تلاش کشورهای غربی و برخی کشورهای منطقه این بود که به اسرائیل حمله نشود و سپس تلاش می کردند تا حمله از داخل خاک ایران نباشد و سپس روی این خط رفتند که اگر حمله ای هم به اسرائیل وجود دارد ، این حمله شدید نباشد . در این مرحله از نیروهای نظامی ایران خواستیم که  بیست و چهار ساعت وقت حمله به اسرائیل را به تعویق بیندازند تا مشخص شود ایا این درخواست غربی ها و این کشورها یک درخواست انحرافی است یا جدی هستند. ضمن اینکه ما یک اتمام حجتی را با این کشورها و جامعه بین الملل انجام می دهیم و به کشورهای دنیا فرصت می دهیم که جامعه بین الملل متعهد شود که اسرائیل از این به بعد هیچگونه تعرضی به نیروها و مصالح ایران در منطقه و جهان نداشته باشد اما اگر کوچکترین تعرضی از سوی اسرائیل سرزد ، آنگاه ایران با تمام قدرت پاسخ اسرائیل را خواهد داد.  

در باره درخواست ایران در باره آتش بس کامل و فوری در نوار غزه ، شخص جو بایدن رئیس جمهور آمریکا به ایران  پیام داد که من خودم پای این اتش بس  می ایستم اما بایدن شرط خبیثانه ای گذاشته بود و درخواست ایران را مشروط به آزادی همه اسرای اسرائیلی در نوار غزه کرده بود و ما هم فهمیدیم که این ها در باره آتش بس فراگیر در غزه جدی نیستند و دنبال اهداف پلید خود هستند. آنها پیام دادند که 900 اسیر فلسطینی آزاد بشود و سپس کل اسرای اسرائیلی ازاد شود و بعد آتش بس در نوار غزه برقرار  شود .

بسیار طبیعی بود که حماس این درخواست آمریکایی ها را نپذیرد. شما دقت کنید که اسرائیلی چه گفتند. اسرائیلی ها به این جا و آنجا رفتند و گفتند که حماس به ما زور می گوید ، اسرائیلی که معتقد بود که هیچ کشوری و هیچ ارتشی نمی تواند در برابرش بایستد و مقاومت کند ، مدعی شده است که حماس به او زور می گوید. این موضع اسرائیل ، ثمره مقاومت حماس و مردم فلسطین در نواز غزه است و نه ثمره مذاکره و نه ثمره تسلیم شدن در برابر اسرائیل .

از اینجا به بعد دقت کنید که عملیات نظامی ما در حقیقت شبیه به معجزه بود و همانی بود که خداوند در قران کریم گفته است : فَلَمْ تَقْتُلُوهُمْ وَلَكِنَّ اللَّهَ قَتَلَهُمْ وَمَا رَمَيْتَ إِذْ رَمَيْتَ وَلَكِنَّ اللَّهَ رَمَى وَلِيُبْلِيَ الْمُؤْمِنِينَ مِنْهُ بَلَاءً حَسَنًا إِنَّ اللَّهَ سَمِيعٌ عَلِيمٌ ﴿ اية 17 سورة الأنفال ﴾

بنابراین بالاخره همه ی کشورها می دانستند که ما حمله خواهیم کرد،آنها  تمام توان نظامی خود را وسط این معرکه آوردند ، امریکا ، انگلیس ، فرانسه ، المان ، ایتالیا  ، آنها تمام توانایی شان را در قطر، امارات ، عربستان و اردن وارد معرکه کردند ، همه و همه را وارد کار کردند ،  پنتاگون هم با همه امکاناتش وارد شد.

 

آنها شش تا  ناوچه موشک انداز را در آبهای منطقه آماده کردند که موشک های آنها بین دو تا سه هزار کیلومتر بٌرد دارد ،موشک هایی که توان زدن موشک های ما را از هر نقطه ای در ایران را داشتند ،  آنها تمام ظرفیت ماهواره ای و راداری را بکار گرفتند ، آنها 103 هواپیما را آماده در اسمان منطقه به حرکت در آوردند تا موشک ها و پهپادهای ما را در اسمان هدف قرار دهند ،  غیر از این بحث راداری که ذکر کردم در تمام بخش های پدافندی ضد موشکی ، یک فرماندهی واحد تحت اشراف امریکایی ها در منطقه مستقر کرده بودند ، و هشت منطقه هوایی ایجاد کردند تا از هر طرفی که موشک های ایران شلیک شد ، پهپادها و موشک های ما را هدف قرار بدهند ، همچنین شش لایه اتشباری ضد موشکی طراحی کردند تا اگر از گنبدهای آهنین آنها موشک های ایران عبور کرد ، لایه بعدی ، آنها را هدف قرار داده و سرنگون کنند.

از نکات جالب توجه این است که وزیر خارجه آلمان بیست و چهار ساعت قبل از حمله ایران به اسرائیل ، تماس میگیرد و التماس میکند  که اسرائیل را از داخل خاک ایران نزنید ، و  این نکته کنایه آمیز را هم در کنار این تماس می گوید که البته اگر موشک ها و پهپادهای شما بتوانند از موانعی که ما درست کرده ایم ، رد بشوند. آمریکایی ها در داخل عراق هفتاد پهپاد شناسایی داشتند که در همان روزهای حمله به اسرائیل این تعداد را به هفتصد پهپاد افزایش داد و تمام جابجایی نیروها ، موشک ها و پهپادهای ما را زیر نظر داشتند. تقریبا هر  موشکی که از طرف ما شلیک می شد تا نود درصد مانورهایش و اهدافش برای آمریکایی ها قابل شناسایی بود ، لذا آنها اطمینان صد در صد داشتند که هیچ موشکی از ایران به اهداف خود در اسرائیل نخواهد رسید ، به همین دلیل با اطمینان میگفتند که شما اسرائیل را نزنید و اگر هم ایران بزند تقریبا مطمئن بودند که از این چترهای ضد موشکی عبور نخواهد کرد.

پایگاه اینجرلیک ترکیه که پنج هزار نفر نیرو دارد و تعداد زیادی هواپیمایی آواکس دارد ، همه این ها در ظرف این چند روز از سوی ارتش آمریکا وارد کار شدند.

برای همین بعد از عملیات ایران علیه اسرائیل اینها فوق العاده ترسیدند که چگونه موشک ها و پهپادهای ایران از این حجم پدافندی بسیار گسترده ای که ایجاد کرده بودند ، توانسته است عبور کنند . نکته جالب این است که پهپادهای ایران برای رسیدن به مرز رژیم صهیونیستی بین پنج و نیم ساعت تا هفت ساعت وقت لازم داشتند وسرعتشان خیلی بالا نبود و به همین دلیل بود که مردم عراق و اردن توانستند پهپادهای ایران که به سوی اسرائیل پرواز می کرد را ببینند و طبیعی بود که زدن این پهپادها راحت تر بود.

موشک هایی که ایران به طرف اسرائیل شلیک کرده بود برخی از آنها از موشک های مافوق صوت بود که گفته می شود 17 موشک از این نوع بوده و بقیه از موشک های خیبرشکن و انواع دیگر بوده است که برخی از آنها دو و نیم ساعت و برخی دیگر سریعتر وقت لازم داشتند تا به اسرائیل برسند و ما موشک ها را از نقاط مختلف ایران شلیک کردیم . این ها باید طوری برنامه ریزی می شدند تا براساس برنامه ما ،به هدف اصابت کنند. بیست و چهار ساعت قبل از عملیات ایران ، آمریکا دوباره به ایران پیام داد که  اگر اسرائیل رو بزنید دیگر نمی گوییم که ریسکش بالا است و ما قطعا علیه ایران عملیات نظامی خواهیم کرد و این دفعه به صورت قطعی اعلام کردند که ما ایران را می زنیم. ایران هم یک جواب به آمریکایی ها داد مبنی بر این که ما به اسرائیل حتما حمله خواهیم کرد و از داخل خاک خودمان نیز حمله خواهیم کرد و اگر کوچکترین خطایی مرتکب بشوید ما تمام پایگاه های شما را در منطقه هدف قرار می دهیم .

این عملیات ایران نشان داد همانطور که امام راحل امام خمینی قبلا فرموده بودند  واقعا قدرت آمریکا و اسرائیل پوشالی و تو خالی است و ظاهر تهدیداتشان خیلی ترسناک است اما ما هرگز نباید از تهدیدات آنها بترسیم و قدرت خدا بالاتر از قدرت آنها است . 

کشورهای منطقه پیام ما را گرفتند ، به عربستان سعودی و دیگر کشورها اخطار کردیم که اگر از داخل خاک شما عملیاتی صورت بگیرد حتما پاسخ خواهیم داد. عربستان اعلام کرد که اجازه هیچگونه عملیاتی را از خاک خود نمی دهد ، در این میان قبرص آمد و خالصانه و شفاف ( به قول این مقام مسئول که برای ما نقل می کرد) گفت که  ما نمی خواهیم و اجازه حمله هم از داخل خاک خود را نمی دهیم اما انگلستان وقتی عملیاتی را از داخل خاک ما انجام می دهد ما اصلا مطلع نمی شویم .

 

تمام اسمان عراق و اردن کاملا در اختیار امریکا بود ، طبیعی بود که ما در برنامه ریزی مان باید فکر می کردیم که در کجا و چه زمانی چه کاری را باید انجام بدهیم ، ابتدا گفتیم که مرکز اقتصادی و نظامی اسرائیل را بزنیم ، اما ما دو تا مشکل داشتیم ، یکی این بود که آنها قدرت پدافندیشان  بسیار قوی بود و ما باید پهپادهایمان و موشک هایمان را از پدافند هوایی اینها عبور می دادیم و البته ما توانستیم اینکارا بکنیم و موشک ها و پهپادهایمان را عبور دادیم .

دوم اینکه نباید کاری می کردیم که دوباره دنیا بیاید و ما را محکوم بکند ، ما باید کاری می کردیم که هم اسرائیل را بزنیم و هم محکومیت اسرائیل را از دنیا بگیریم زیرا تمام دنیا عملا با ما بود و حق ما را در دفاع از خودمان به رسمیت شناخته بود ،لذا مردم عادی را در سرزمین های اشغالی را نیز نباید هدف قرار می دادیم  لذا تصمیم گرفته شد که دو نقطه نظامی اسرائیل زده شود ، یکی از آنها  فرودگاهی بود که هواپیمای  اف 35 اسرائیل از آنجا به پرواز درآمده بودند و کنسولگری ما را هدف قرار داده بودند ، و مکان دیگر مرکز اطلاعاتی چند طبقه اسرائیل که در جولان قرار داشت و اتفاقا هواپیماهای اف 35 اسرائیل از فاصله تقریبا 70 کیلومتری دمشق از همین جا کنسولگری ما را با دقت هدف گرفته و از داخل بلندی های جولان زده بودند و البته آنها از همه امکانات راداری و ماهواری شان برای این کار هم استفاده کرده بودند.ایران تصمیم گرفت حتما این دو نقطه در داخل اسرائیل ، مورد هجوم پهپادی و موشکی قرار بگیرد.

در بخش نظامی برای حمله به اسرائیل چهار طراحی صورت گرفته بود و سپس بررسی کردیم که کدام ها را و چگونه انجام بدهیم . به این شکل که اول بررسی کردیم که نیروهای هم پیمان ما در منطقه یک حمله با شدت و یا کم شدت انجام بدهند اما در دو طرح دیگر بررسی کردیم که ما خودمان مستقیم حمله ای را با شدت و یا کم شدت انجام بدهیم .در نهایت تصمیم گرفتیم که یک حمله ترکیبی و شدید علیه اسرائیل انجام دهیم .    

در این شش ماه اخیر ( پس از طوفان الاقصی ) امریکا و غرب قدرت و توان موشک های ما را فهمیده بودند زیرا هم پیمان های ما از شبیه آنها در جنگ علیه اسرائیل استفاده می کردند ، آنها همه مانور موشک ها و پهپادهای ما در این مدت رصد و پیگیری کرده بودند ، بر همین اساس آمریکایی ها  و اسرائیلی ها شش لایه پدافندی ایجاد کرده بودند تا اگر از هر کدام از این لایه ها موشک های ما عبور کرد لایه بعدی موشک ها را در اسمان هدف قرار دهند ، آنها در پایگاه انجرلیک ترکیه 5000 هزار نفر نیرو و 15 هواپیمای ضد سیگنال و هواپیماهای آواکس داشتند ، و شش ناوچه ضد موشک هم در دریای سرخ آماده کرده بودند، چنانچه قبلا هم گفته بودم 103 هواپیما هم آماده کرده بودند ، آمریکا همه این ها را وسط کار آورده بود.

در این میان حدود 130 پهپاد ما به پرواز در آمدند و به سوی اسرائیل حرکت کردند ، نیروهای مقاومت هم پیمان ایران هم تعدادی از پهپادهایی که داشتند هم زمان با ما به سوی اسرائیل فرستادند ، ایران هم تعدادی از موشک های بارشی خودش را که سر جنگی داشتند که با انفجاری که در آسمان ایجاد می کردند باعث می شدند تا رهگیری بقیه موشک ها سخت شود ، ایران اینها  را به سوی اسرائیل شلیک کرد تا ردیابی بقیه موشک ها برای آمریکا و اسرائیل سخت شود.

من دیگر وارد این تفاصیل نمی شوم که چند تایش به هدف اصابت کرد و چند تایش اصابت نکرد فقط بگویم که از آن 17 موشک مافوق صوت 15 تایش به اهداف مورد نظر اصابت کرد و 65 درصد بقیه موشک ها هم به اهداف تعیین شده رسیدند.

واقعیت داستان این است که ما فقط در برابر پدافند اسرائیل نبودیم بلکه تمام غرب با تمام امکانتش وارد این میدان شدند تا در برابر موشک های ما که به سوی اسرائیل شلیک می شد بایستند ، و ایران توانست پیام بسیار محکم و پرقدرتی را به دنیا اعلام کند. پس از این عملیات 15 کشور به سوی ایران آمدند و اعلام کردند که ما از اسرائیل خواهیم خواست که به سوی آتش بس در غزه برود و پاسخی به ایران ندهد ، در عین حال به ایران گفتند که شما پاسخ متناسب به اسرائیل ندادید ، آنها اصلا نمی فهمیدند که چی بود و چی شد ، آنها گیج و منگ بودند که کل قدرت نظامی در منطقه دست آنها است و همه امکانات پدافندی و دفاعی را در منطقه در دست خود دارند و در این بین ایران چگونه توانسته است از میان این همه پدافند ، موشک های خود را به سوی اسرائیل عبور دهد؟.

وزیر خارجه آلمان و انگلیس آمدند و گفتند که این چه واژه ای است که می خواهید اسرائیل را تنبیه کنید ،ما چنین واژه ای در حقوق بین الملل نداریم ، ما هم در برابر گفتیم که چطور شد که پس از واقعه هفت اکتبر ( طوفان الاقصی ) شما گفتید که حماس باید تنبیه بشود ، چطور شما ازچنین واژه ای استفاده می کنید اما ما نمی توانیم از این واژه استفاده کنیم ؟

 

یک روز بعد از عملیات ، دوباره با ایران تماس گرفتند که ایا باز هم قرار است اسرائیل را بزنید یا نه و یا دیگر ادامه نمی دهید ؟

( خطاب به حاضران در جلسه ) سروران عزیز ، پس از این عملیات ، اقتدار جمهوری اسلامی ایران در دنیا برای همه به شکل بسیار قدرتمندی ثابت شد ، همه دیدند که تمام توان نظامی غرب و تمام توان نظامی ایران وسط این کارزار و رویارویی به وسط آمدند ، این که ما گفتیم اگر ما را بزنید ما با ده برابر قدرتمند از ضربه شما ، به شما پاسخ می دهیم یعنی چه ؟ آنها باور کردند که ایران چنین قدرت نمایی کند ، در داخل و خارج برخی عناصر وابسته تبلیغ می کردند که اگر پاسخ دهید اقتصاد ایران فرو می ریزد و چنین و چنان می شود ، اما دیدید که ایران با قدرت پاسخ داد و اقتدار ایران برای همه دنیا اثبات شد.

اکنون همه دنیا در صدد ارتباط با ایران قوی است ، اکنون همه نیروهای مقاومت در منطقه دلگرم شده اند که ایران در صدد استفاده از نیروهای مقاومت و هم پیمانانش برای پاسخ به اسرائیل نیست بلکه ایران یک ام القری در میان کشورهای اسلامی است . اکنون همه فرماندهان مقاومت در حماس که به شکل ویژه پیامهایشان به دست ما می رسد ،همه آنها دلگرم هستند و این بدون تردید نتیجه فعالیت ها و رشادت هایی بوده است که توسط شهید بزرگ ما سردار قاسم سلیمانی انجام شده بود.دیگر روحیه یاس و نا امیدی در میان نیروهای مقاومت نیست ، بن گوریون گفته بود که هر وقت سیاست بازدارندگی اسرائیل از بین برود ، ما در سراشیبی نابودی و سقوط قرار می گیریم ، الان این موضوع بیش از گذشته بر همه روشن شده است.

اکنون همه دنیا بهتر ازگذشته این جمله سید مقاومت سید حسن نصرالله را درک می کنند که اسرائیل از بیت عنکبوت سست تر است، الان اسرائیل بیش از هر چیزی ، بار دیگر به سوی ترورها و انفجارها در منطقه و کشورمان روی می آورد و روز گذشته به برادران اطلاعات و امنیت کشور می گفتم که از این جهت باید بیشتر مراقب باشید.

از نظر داخلی در ایران نیز این عملیات باعث شد تا یک وحدت ملی ایجاد شود چه در بین موافقان و چه در میان مخالفان نظام ،از این رو این روحیه را باید در کشورمان تقویت کنیم  ، به همین دلیل است که آنها ادعا می کنند که 99 درصد پاسخ نظامی ایران را خنثی کرده اند ، اما دنیا شاهد بود که همه آنها در برابر سیاست ایران ، سیاست التماسی داشتند و یکبار می گفتند اسرائیل را نزنید و یکبار دیگر میگفتند از داخل ایران نزنید و یکبار دیگر هم می گفتند اگر می زنید با شدت نزنید ، در اخر بگویم که الحمدلله این واقعه یک ظرفیت بسیار بزرگ برای ایران در بازدارندگی ایجاد کرده است و به قول یکی از دوستان اگر این عملیات قبل از انتخابات اخیر مجلس شورای اسلامی رخ می داد میزان مشارکت در انتخابات چه بسا حدود 30 درصد افزایش پیدا می کرد.

دیگر خبرها

  • خبر وحشتناک از وضع آب و هوایی زمین در سالی که گذشت
  • از رکوردشکنی فیزیکدانان تا از آب باتری ساختن چینی‌ها
  • پس لرزه های خطرناک جنگ غزه در جهان؛ آیا زندگی یهودیان در غرب غیرممکن می شود؟
  • بندرچارک لرزید
  • زلزله سیاسی در معتبرترین دانشگاه‌های جهان
  • خوزستان لرزید
  • روایتی کامل از شب حمله ایران به اسراییل
  • زلزله خوزستان را لرزاند
  • مست عشق : روایتی متفاوت از عشق با حضور ستارگان دو کشور (+عکس)
  • خداوندا، ایران را تجزیه و با آتش سوزی، سیل و زلزله نابود کن!